Online cursussen

Je kunt op allerlei websites leren programmeren. Voor sommige van deze cursussen moet je betalen, andere zijn weer gratis en soms kun je een aantal lessen gratis volgen, of is de service in de proefperiode gratis.

Vaak kun je in een venster je code intypen en zie je meteen het resultaat. Alsof je het in een text-editor met live preview typt dus, of net als bij W3schools.

Enkele voorbeelden van sites waar je kunt leren programmeren:

In het verleden was het onderdeel van de cursus om enkele van deze online cursussen te volgen. Het kan echter tijdrovend zijn en het blijft een soort van ‘droog oefenen’. Je leert beter door dingen direct in de praktijk te brengen, tegen problemen aan te lopen en die te moeten oplossen. Daarom is er gekozen om in de les niet meer deze cursussen te volgen, maar om direct met bestanden aan de slag te gaan.

Het volgen van bovengenoemde online cursussen blijft echter wel waardevol! Je leert namelijk toch altijd wel iets nieuws. Bekijk ook eens wat je verder op deze websites kunt leren. Misschien zit er wel iets tussen wat je interesseert.